Vse bolj noro: v Beogradu v sporu med migranti ubita dva Afganistanca

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V sporu med migranti sta bila v Beogradu ubita dva mlada Afganistanca. V noči na četrtek je 21-letnik umrl zaradi vbodnih ran v pretepu z rojaki, v noči na petek pa je skupina migrantov v bližini sprejemnega centra Krnjača s palicami in noži ubila 16-letnika, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oba umora naj bi bila povezana.

 

V spopadu med migranti so v sredo zvečer pred enim od lokalov v Karađorđevi ulici z nožem zabodli Afganistanca, srbska policija pa je zaradi suma umora že prijela 17-letnega Afganistanca. Kot je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve, drugega osumljenca še iščejo.

V četrtek zvečer se je nato v bližini sprejemnega centra spopadla skupina migrantov, za posledicami vbodnih ran pa je umrl 16-letnik. Umrl je za posledicami 24 vbodnih ran z nožem. Posredovala je ekipa nujne pomoči, ki je lahko samo še ugotovila smrt mladeniča, poroča Al Jazeera Balkans.

Po neuradnih informacijah sta oba umora povezana - drugi umor naj bi se zgodil iz maščevanja za prvega. Po poročanju spletnega portala telegraf.rs naj bi šlo za vojno med migrantskimi klani v srbski prestolnici.

Za več tisoč migrantov in beguncev, ki so obtičali na pretežno zaprti balkanski poti, so razmere vse bolj brezupne, poroča dpa. Policijski organi na Hrvaškem in v Sloveniji večkrat prestrežejo migrante, ki skušajo prečkati mejo in želijo doseči zahodno Evropo. Napetosti so opazne tudi v begunskih centrih v BiH. Mediji skoraj vsak dan poročajo o nasilju v brezupno prenatrpanem centru v Veliki Kladuši nedaleč od hrvaške meje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.