(VIDEO) Če želijo ilegalni migranti z otoka Lezbos na celino, morajo dati podkupnino humanitarcem in zdravnikom! Izpostavljeno

Migrantski center Morria. (Slika: PrintScreen/BBC) Migrantski center Morria. (Slika: PrintScreen/BBC)

Medtem ko Jure Poglajen, aktivist in laserski zobozdravnik, na nacionalni televiziji govori o težkih razmerah migrantov na grškem otoku Lezbos in nadčloveških prizadevanjih humanitarcev in zdravnikov, da bi samooklicanim beguncem pomagali, so pričevanja neodvisnih opazovalcev in novinarjev povsem drugačna.

V dokumentarnem filmu bolgarske televizijske hiše Nova migranti pričajo, da so najbolj koruptivni prav humanitarni aktivisti in zdravniki. 19-letni Afganistanec, ki ima danes nemški potni list, je povedal, da z Lezbosa lahko prideš na celinsko Grčijo le, če koga podkupiš.

Najboljš je, da v migrantskem taborišču Morria zdravniku potožiš, da si hudo bolan. On ti napiše potrdilo za zdravljenje v Atenah, a za to uslugo mu moraš dati podkupnino.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.