Vaščani ob meji zaradi vse bolj nasilne migrantske drhali zahtevajo posredovanje vojske! Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
vir: slobodnadalmacija.hr vir: slobodnadalmacija.hr

Le nekaj dni po tem, ko je 25-letni Sirec v Orahu ukradel Opel Astro pred domom mladega kmeta Mateja Vujčića, nato pa se z njim zaletel v hrib in ga uničil, je skupina migrantov poskušala vdreti v dva kombija v središču Vrgorca.

Policija je na obeh straneh meje imela polne roke dela. Tako so v sredo zvečer pripadniki Državne mejne službe BiH (DGS) v hercegovskem Prologu, nekaj sto metrov od hrvaške meje, prijeli skupino 26 ih migrantov, ki so se pripravljali na vstop na Hrvaško.

Istočasno so uslužbenci Policijske postaje Vrgorac na območju Vina zajeli še več deset migrantov.

V Banji, pa tudi v nekaterih drugih obmejnih vaseh, so poročali o tatvinah oblačil, ki so se sušila pred hišami.

Strah se je prikradel v ljudi, zvečer vsi zaklepajo vrata in preverjajo avtomobile pred hišami. Še posebej težko je za tiste ljudi, ki že leta živijo sami, piše Slobodna Dalmacija.

Zato zdaj Vrgorčani zahtevajo, da oblasti na teren pošljejo hrvaško vojsko, ki bi aktivno sodelovala pri varovanju državne meje.

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.