V Italiji potrebujejo vse več ekzorcistov - izganjalcev hudiča

V Italiji je okoli 240 registriranih izganjalcev hudiča. V Italiji je okoli 240 registriranih izganjalcev hudiča. Vir: Twitter

Vatikan bo organiziral posebni tečaj za nove eksorciste, saj se je v Italiji potreba po izganjalcih hudiča v zadnjih nekaj letih povečala za kar trikrat. Vendar se vedno manj mladih duhovnikov zanima za skrivnosti izganjanja hudiča, v Italiji imajo tako registriranih približno 240 eksorcistov.

Sicilski duhovnik in šolan eksorcist Benigno Palilla je prejšnji teden za Radio Vatikan dejal, da v Italiji letno v kar 500.000 primerih zaprosijo za izganjanje hudiča. Po njegovi oceni je to tudi posledica tega, da se vedno več ljudi za pomoč zateka k prerokovalcem prihodnosti.

Takšne prakse pa "odprejo pot hudiču in obsedenosti", navaja duhovnika italijanska izdaja portala The Local. Pri tem je sicer priznal, da v veliki večini primerov oseb ni obsedel hudič, ampak gre predvsem za duhovne ali psihološke težave.

V oktobru lani je organizacija Codacons objavila raziskavo o navadah italijanskih potrošnikov, iz katere je razvidno, da kar 13 milijonov Italijanov redno obiskuje astrologe in različne prerokovalce. Leta 2001 jih je bilo še okoli tri milijone. V drugi raziskavi iz leta 2014 so sicer izpostavili, da je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje zatečejo k tovrstni pomoči, izguba službe.

Palilla, ki bo vodil poseben tečaj, je pojasnil, da bodo duhovnike izobraževali tudi različni strokovnjaki s področja sekt in satanizma. Vatikan je leta 2014 podprl Mednarodno združenje eksorcistov, ki ima okoli 400 članov iz celega sveta, od tega jih je okoli 240 Italijanov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.