V Grčiji prijeli migrante, oblečene v odbojkarje Izpostavljeno

  • Napisal  sta
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična slika Simbolična slika

Grška policija je konec tedna prijela deseterico migrantov, ki si je za vstop v Evropsko unijo omislila posebno idejo. Prebežniki so se predstavili kot odbojkarska ekipa in želeli poleteti iz Aten v Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Varnostni organi na letališču pa so ob pregledu potnih listov ugotovili, da se dokumenti "odbojkarske ekipe" ne skladajo z identiteto potnikov. Natančnejša preiskava je pokazala, da je šlo za potne liste, ki so bili izgubljeni ali ukradeni.

Grška policija je v nedeljo že objavila fotografijo s prijetimi ilegalci, ki so bili oblečeni v odbojkarje. Pri priprtih gre za deseterico državljanov Sirije.

Grški mediji poročajo, da policija na letališču v Atenah vsakodnevno odkriva potnike s ponarejenimi dokumenti. V posameznih primerih prebežnikom na letališčih pomagajo celo sostorilci organizatorjev ilegalnih migrantskih poti, saj imajo slednji svoje pomočnike tudi med letališkim osebjem.

Kot so še sporočili iz policije, posel s ponarejenimi potnimi listi in drugimi ustreznimi dokumenti cveti. Potni list na črnem trgu v Grčiji glede na kakovost stane med 500 in 3000 evrov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.