V Franciji letos preprečili dva teroristična napada

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Francoske oblasti so od začetka januarja preprečile dva načrtovana teroristična napada. Pri enem je šlo za napad na velik športni objekt, kjer bi bili tarča mladi, pri drugem pa na vojsko, je danes povedal francoski notranji minister Gerard Collomb. Aretirali so več ljudi, ki so zdaj v priporu, je dodal minister.

 

"Od 1. januarja smo preprečili načrtovanje dveh terorističnih napadov, ki še nista bila popolnoma dokončana," je za več francoskih medijev povedal Collomb. Pojasnil je zgolj, da sta bila napada načrtovana na jugu in zahodu države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Aretirali so več ljudi, ki so jim sledili, kar je tudi omogočilo preprečitev napadov. Aretirani so zdaj v priporu, je dodal minister. Podrobnosti o kraju aretacij ni podal. Prav tako ni povedal, ali gre za ljudi, ki so bili na seznamu osumljenih teroristov.

Danes so sicer po ministrovih besedah v Franciji zaprli tri mošeje, ker so tam širili teroristično propagando. Dve mošeji sta na jugovzhodu, ena pa na širšem območju Pariza.

V Franciji so lani preprečili 20 terorističnih napadov, kažejo uradni podatki. Zgodila pa sta se dva napada, ki sta zahtevala tri smrtne žrtve, zanju pa je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država.

nazaj na vrh