fbpx

V »čast« marakeški deklaraciji - tokrat so čez državno mejo uhajali predvsem Maročani

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Na relaciji od Čudnega sela proti Vranovičem so črnomaljski policisti prijeli štiri državljane Eritreje. V bližini Okljukove gore pri Gradacu so popoldne in zvečer prijeli šest državljanov Maroka. Varnostnik v trgovini v Črnomlju pa je policiste opozoril na sumljivega moškega, za katerega se je izkazalo, da je iz Maroka, ki je v državo prišel na nezakonit način.

 

Tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so pridržali. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti včeraj čez dan in danes zjutraj obravnavali pet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Ena oseba je zaprosila za mednarodno zaščito, drugi bodo vrnjeni hrvaški policiji po zaključkih postopkov. Med prijetimi so bili trije Maročani ter po en državljan Sirije in Bangladeša.

V zadnjih 24 urah pa je bil na območju Ljubljane prijet tujec, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Gre za državljana Alžirije.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.