Tragična izpoved iraške študentke, ki je bila spolna sužnja pripadnikov ISIS Izpostavljeno

Džihadisti ugrabljajo dekleta in jih imajo za spolne sužnje. (foto: Wikipedia) Džihadisti ugrabljajo dekleta in jih imajo za spolne sužnje. (foto: Wikipedia)

Britanski Mirror poroča o izpovedi iraške študentke Faride Abbas Khalaf, 22, ki je bila zajeta s strani džihadistov iz Islamske države. Slednji so jo štiri mesece držali v ujetništvu kot spolno sužnjo.

 

Omenjena študentka je bila ujeta leta 2014 s strani džihadistov, potem ko so slednji uničili njeno domačo vas in pobili vse moške, tudi njenega očeta in starejšega brata. Vse ženske in otroke pa so odpeljali v ujetništvo. Kot je povedala Farida, je bila spolno zlorabljena, morala je tudi gledati, kako je džihadist posilil osemletno deklico. Sama je morala opravljati številna suženjska dela. Z njo so ravnali skrajno nehumano. Dva meseca po prihodu v ujetništvo se zaradi poškodb ni mogla več premikati, komaj je še kaj videla. Večkrat je bila posiljena in tepena, džihadisti pa so jo prodajali iz rok v roke. Nazadnje, po štirih mesecih suženjstva, je vendarle pobegnila skupaj s petimi ženskami.

Farida sedaj živi v Nemčiji, kjer skuša živeti novo življenje z izbrancem, pripadnikom Jazidov, s katerim je zaročena.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.