Tragičen konec promigrantske aktivistke: tovornjakar iz Maroka jo je pretepel do smrti! Izpostavljeno

  • Napisal  Eva Poljanc / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

Nemško sodišče je maroškemu morilcu 28-letne ženske, promigracijske aktivistke, ki se je vozil po Nemčiji, dosodilo dosmrtno kazen. Nemka je namreč izginila 14. junija, potem ko je za prevoz iz Leipziga v Amberg na Bavarskem izbrala kar mimoidoči tovornjak. Njeno truplo so našli v bližini bencinske črpalke tik pred španskim mestom Bilbao.

 

Policija je 42-letnega maroškega osumljenca lahko hitro našla po zaslugi nadzornih posnetkov, ki so jih posnele kamere bencinskih črpalk, Sophia pa je prijateljem poslala SMS-sporočila s številko registrske tablice vozila. Čeprav je morilec Boujemaa L., za katerega trdijo, da je državljan Maroka, zatrjeval, da ni nameraval ubiti Löschejeve, je zdravnik ugotovil, da je nemška študentka umrla zaradi številnih udarcev.

Smrt Sophie Lösche je sprožila ogorčenje in široko razpravo o tujih državljanih, ki so v Nemčiji storili nasilna kazniva dejanja. Kmalu se je pojavila novica, da je Löschejeva prej prostovoljno sodelovala z aktivistično skupino za odprte meje v Grčiji, kjer je na otoku Lezbos pomagala pri projektu, imenovanem “Kuhinja brez meja”.

Njen brat Andreas Lösche, član stranke “Zeleni in lokalni politiki” v bavarskem mestu Bamberg, je po aretaciji 42-letnega tovornjakarja zapisal:
nazaj na vrh