Srbski voznik tovornjaka tihotapil migrante, v Belo krajino pa vdrli trije Sirijci

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V popoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila.

 

V tovornem delu so našli tri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce, ki so se izrekli za državljane Bangladeša,so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske postaje Črnomelj pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Zabukovje ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da so v vozilu trije državljani Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo in voznik in sopotnik, državljana Sirije z dovoljenjem za prebivanje v Nemčiji, ki sta tujce pričakala in jih nameravala prepeljati v notranjost države. Tri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, bodo policisti predali hrvaškim   varnostnim   organom. Oba sprovajalca pa bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.