Slovenski državljan v jumperju prevažal kar 25 migrantov Izpostavljeno

Migranti so bili natlačeni v tem vozilu / PU Podlehnik. Migranti so bili natlačeni v tem vozilu / PU Podlehnik.

Včeraj,  malo  pred  19.  uro  so  policisti na območju Podlehnika ustavili kombinirano   vozilo  znamke  Citroen  Jumper,  ljubljanskega  registrskega območja,  ki  ga  je vozil 43-letni slovenski državljan.

V tovornem delu je prevažal  kar 25 ilegalnih prebežnikov in sicer 9 državljanov Bangladeša, 7 državljanov  Pakistana,  4  državljane  Afganistana, 4 državljane Maroka in enega Sirijca. Vsi so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji med Hrvaško in Slovenijo, na območju PP Podlehnik.

Policisti  so  vozniku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedno  prehajanje  meje  ali  ozemlja države, po 308. členu kazenskega zakonika  (KZ-1), odvzeli prostost in ga pridržali. Trenutno potekajo nujna preiskovalna dejanja. Po zaključku pridržanja bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Postopki s tujci še potekajo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.