Škandalozno: krščanski prosilci za azil na Švedskem izpostavljeni nasilju

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Krščanski prosilci za azil na Švedskem, vključno s tistimi, ki so se spreobrnili, so vedno bolj izpostavljeni napadom, ki jih švedska vlada vztrajno ne preiskuje. Za Švedsko nič novega, saj država odprtih rok pozdravlja ISIS-ove povratnike, medtem ko za resnične žrtve preganjanja nima posluha.

 

Švedska evangeličanska zveza je skupaj z organizacijo Open Doors, ki se bori proti preganjanju, opozorila na val nasilja, ki se izvaja nad prosilci za azil na Švedskem, ki so kristjani.

Podobno se po poročanju Voice of Europe godi tudi krščanskim prosilcem za azil v Nemčiji, kjer so v zadnjem letu zabeležili več kot sto napadov nanje. “Podoben vzorec nasilja proti krščanskim beguncem teži Švedsko, našo lastno državo.” je zapisal namestnik generalnega sekretarja Švedske evangeličanske zveze Jacob Rudenstrand.

Izživljanje muslimanskega osebja nad azilanti
Eden od krščanskih azilantov na Švedskem je za Assyrian International News Agency povedal: “Ko je na begunskem zavetišču delalo samo muslimansko osebje, so me gledali čudno, se grdo vedli do mene, širili laži, me poniževali in izključevali. Njihovo vedenje je bilo spremenljivo in nepredvidljivo. Včasih so bili prijazni, včasih zlobni. To se je razširilo na celotno osebje. Celo upravnik zatočišča za begunce je bil eden od tistih, ki so se izživljali na meni.”

nazaj na vrh