Salvini: Libija sprejela 393 migrantov Izpostavljeno

  • Napisal  STA, B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Imigranti v Sredozemlju Imigranti v Sredozemlju

Libija je sprejela 393 migrantov, ki so ob koncu tedna s čolni poskušali doseči Italijo, je danes po poročanju nemške tiskovne agencija dpa sporočil italijanski notranji minister Matteo Salvini.

"393 migrantov je včeraj prevzela libijska obalna straža in vsi so zdravi in dobro. Odpeljali so jih nazaj v Libijo," je sporočil Salvini. Dodal je, da so 143 migrantov odpeljali v Tripoli, 144 v Misrato in 106 v Homs.

Italijanski notranji minister pravi, da je zavrnitev vstopa migrantom v Evropo edini učinkovit način za preprečevanje nezakonitih odhodov iz Libije, ob tem pa svoje navedbe upravičuje z zmanjšanjem števila prihodov migrantov v Italijo. V okviru svoje strategije je tudi organizacijam, ki skrbijo za reševanje migrantov, prepovedal, da bi migrante vozile v italijanska pristanišča, zaradi česar so številne prenehale s svojo dejavnostjo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.