Radio Ognjišče za pomoč otrokom v Ukrajini zbral več kot 94.000 evrov

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Otroci v Ukrajini Otroci v Ukrajini Radio Ognjišče

Radio Ognjišče je ob današnjem pustnem rajanju v Ljubljani zbral več kot 94.000 evrov za pomoč otrokom v Ukrajini. Kot piše na spletnih straneh radia, bodo zbrana sredstva v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije namenili predvsem za varno hišo za otroke v ukrajinskem mestu Balta.

Pred desetimi leti so v mesto prišle redovnice, ki so v Balti ustanovile varno hišo za otroke, zavetje v obliki popoldanskega varstva. Začele so v najetem stanovanju, kmalu kupile majhno hišo na obrobju mesta in jo preuredile v dom, ki danes nudi popoldansko varstvo, hišo, v kateri pripravljajo obroke in mnoge vsebine, ki jih ponujajo otrokom.

Z denarjem, ki so ga zbrali v današnji akciji, bo lahko varna hiša razširila svoj program še na mladostnike, ki jim bodo ponudili pomoč, redovnice pa bodo lahko pomagale tudi v okviru drugih karitativnih dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.