Pustna Sobotna iskrica letos v pomoč ukrajinskim otrokom

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Otroci v Ukrajini Otroci v Ukrajini Radio Ognjišče

Jure in Izidor, sodelavca Radia Ognjišča, sta v novembru obiskala Ukrajino in svoja doživetja je Jure delil s številnimi bralci in poslušalci na svojem blogu.

"Med znamenji, da se je leto obrnilo, je tudi tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bomo letos pomagali otrokom v Ukrajini. Pustni ples z dobrim namenom bo namenjen tistim, ki se dnevno zatekajo pod varni plašč usmiljenih sester. Pustna Sobotna iskrica bo to soboto ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Ko smo v radijski akciji „Dobroti dajemo glas“ odkrivali sence, na katere so nas opozarjale misijonarke v Ukrajini, smo našli cilj letošnjega pustnega dela! Balta. Mesto, v čigar temnih barvah otroci iščejo svetlobo v hiši sester usmiljenk. Rade bi kupile hišico za delo z mladostniki. Odraščajo v mestu, ki na obrobju res nima svetle prihodnosti. Poročali smo o neverjetno visokih odstotkih ločenih, o mnogih odvisnikih, ki se z grozo odvisnosti od mamil srečujejo že kot otroci. Srečali smo se s sirotami, z otroki, ki vsako popoldne preživijo v družbi vrstnikov pri sestrah, redovnicah, ki jim zagotovijo topel in zdrav obrok, nudijo šolsko pomoč in skušajo poskrbeti tudi za njihovo duhovno rast.

Hišica, v kateri delajo, je z leti postala premajhna, otroci, ki jo obiskujejo, pa preveliki, da bi še zahajali vanjo. Razlika v letih med najmlajšimi in mladostniki, ki ne vedo kam, je namreč prevelika. Želijo si hišo, ki bo nudila zavetje tudi tistim, ki se poslavljajo od otroških let, nevarnost, da bi zašli na kriva pota pa je še vedno velika. Zato smo se, v sodelovanju z Misijonskim središčem, odločili, da bomo skušali zbrati sredstva za odkup hiše, ki je v neposredni bližini obstoječe.

Veselimo se dogodka, ki je pred nami. Tudi dobrodelne pustne zabave, ki bo tekla v živo. Na Pustni sobotni iskrici bodo nastopili: ansambel Mladi Belokranjci, Sten Vilar in Luka Sešek. Telefonska akcija zbiranja sredstev pa bo v soboto, 10. februarja, tekla od 9. do 15. ure."

 

Več o dogodku lahko preberete na naslednji strani.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.