Protest nemških žensk proti širjenju migrantskega nasilja v Avstrijo

Protestnice na ulicah Dunaja. Protestnice na ulicah Dunaja. Vir: Wochenblick

V soboto popoldne so se v avstrijski prestolnici, na Dunaju, zbrale ženske, da bi protestirale proti hitro naraščajočemu nasilji migrantov v državi, poroča Wochenblick.

Kot pravi organizator, Patrioti za dom in tradicijo, se je prvega protesta proti nasilju na Dunaju udeležilo okoli 250 ljudi. Med pohodom po Dunajskih ulicah so miroljubne ženske skušali napasti Antifa ekstremisti. Zahvaljujoč policistom njihovi načrti niso uspeli. Kasneje so člani Antifa ženske, ki so imele govor, obmetavali z jajci.

V več govorih na Dunajskem Ballhausplatzu so bile izrečene jasne kritike naraščajočega nasilja migrantov, naperjenega proti najšibkejšim v družbi. »Želim, da so moji otroci tako varni, kot smo bili mi nekoč,« je dejala ena od Dunajčank.

Po uvodnih govorih na Dunajskem Ballhausplatzu so se protestnice mirno premaknile pred nemško ambasado. Udeleženke shoda so hotele izraziti solidarnost z nadaljnjimi nemškimi protesti proti migrantskemu nasilju.
Številni protestniki in protestnice so bili navdušeni in so obljubili svojo nadaljnjo podporo. Naslednja demonstracija je že v načrtu, je povedal organizacijski odbor za Wochenblick.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.