Pripor za tri vodiče migrantov

Migranti (simbolična fotografija) / arhiv Demokracije Migranti (simbolična fotografija) / arhiv Demokracije

Policisti Policijske uprave Koper so od petka do ponedeljka zjutraj prijeli 75 migrantov, ki so nedovoljeno prešli državno mejo. Prejeli so tudi tri vodiče, ki so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je najprej odredil pripor za državljana Turčije in Pakistana, danes pa so s PU Koper sporočili, da je enako doletelo še državljana Srbije in BiH.

Policisti so državljana Turčije z nemškim bivalnim dovoljenjem ustavili v petek zgodaj zjutraj. V vozilu je bilo še sedem turških državljanov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Te so vrnili na Hrvaško, voznika pa so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prav tako je preiskovalni sodnik pripor odredil za 27-letnega državljana Pakistana z urejenim prebivanjem v Italiji. V petek zvečer so ga namreč policisti ustavili pri odcepu za Osp in ugotovili, da je prevažal šest državljanov Indije. Te so vrnili na Hrvaško.

Danes pa so s Policijske uprave Koper sporočili, da je preiskovalni sodnik odredil pripor tudi za 41-letnika iz Tuzle, državljana Srbije in BiH, ki je prevažal štiri državljane Irana. V nedeljo so ga v Butarih opazili policisti, zatem pa je voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se dva potnika poškodovala. V postopku se je aktivno upiral, zato so policisti uporabili sredstva za vklepanje in vezanje.

Med postopkom je iz vozila pobegnil manjši pes pasme jack russel. Danes so s PU Koper sporočili, da so ga našli v okolici Galantičev in da je trenutno v oskrbi v Obalnem zavetišču Koper.

nazaj na vrh