Pri meji ustavili avtomobil s finsko registracijo, v njem šest migrantov, od tega dva v prtljažniku! Voznik pa Iračan z debelo policijsko kartoteko na Finskem! Izpostavljeno

foto: Matic Štojs Lomovšek foto: Matic Štojs Lomovšek

Ljubljanski policisti so na območju Ribnice v ponedeljek, 19. 11. 2018, pri izvajanju kontrole državne meje v neposredni bližini državne meje ustavili osebno vozilo finskih registrskih številk, ki ga je vozil 33 letni Iračan s stalnim prebivališčem na Finskem.

 

Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je storilec v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, dva državljana Iraka pa je imel skrita v zaprtem prtljažniku. Ugotovljeno   je   bilo,   da   je   33-letni   Iračan izvedel prevoz do hrvaško-slovenske državne meje, nakar so tujci peš mimo mejnega prehoda nezakonito vstopili v Slovenijo, kjer jih je počakal 33 letni Iračan ter odpeljal v smeri Italije.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost in zasegli vozilo, po vseh zbranih obvestilih pa je bil s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Tujci so bili po postopku predani v nadaljnji postopek hrvaški policiji. Na podlagi mednarodne izmenjave podatkov je bilo ugotovljeno, da je storilec navedenega kaznivega dejanja na Finskem izvršil že več kaznivih dejanj zoper življenje in telo ter premoženje v času bivanja na Finskem. V primeru da bi storilec tujce pripeljal do Italije, kjer je bila njihova ciljna država, bi si pridobil 2400 evrov protipravne premoženjske koristi.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.