Preplavali Kolpo in zaprosili za azil Izpostavljeno

  • Napisal  N.R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Slika je simbolična. (Foto: arhiv Nova24TV) Slika je simbolična. (Foto: arhiv Nova24TV)

Črnomaljski  policisti  so  včeraj dopoldne pri naselju Miliči prijeli tri državljane  Alžirije  in  državljana  Maroka,  ki  so nezakonito prestopili državno  mejo.  Tujci so preplavali reko Kolpo. Po zaključenem postopku so bili nastanjeni v azilnem domu, poroča PU Novo mesto.

Že v petek dopoldne je na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Voznik je v tovornem vozilu prevažal izdelke iz plastične mase in je bil iz Turčije namenjen v Veliko Britanijo. Policisti so opravili temeljito mejno  kontrolo  in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so skrita med tovorom  našli  dva  državljana Pakistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli  in  nedovoljeno  vstopiti  v  Slovenijo.  Predali  so ju hrvaškim varnostnim organom.

Isti dan popoldne je bilo na območju Trebnjega v tovornem vozilu odkritih pet državljanov  Afganistana,  ki  so skriti med tovorom nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilnem domu, še poroča PU Novo mesto.

nazaj na vrh