Poslušalci Radia Ognjišče na pustno soboto za otroke v Ukrajini zbrali 100.006 €!

  • Napisal  Radio Ognjišče
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
16. dobrodelna Pustna Sobotna iskrica 16. dobrodelna Pustna Sobotna iskrica Radio Ognjišče

Letošnja 16. dobrodelna Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na velikodušna srca  poslušalcev Radia Ognjišče, ki so ob letošnji akciji namenili 100.006 €  potrebam Marijinih sester čudodelne svetinje, ki delujejo v Ukrajini.

Odločitev je padla ob novembrskem obisku Ukrajine dveh sodelavcev Izidorja Ščeka in Jureta Seška ob pogledu na delo sester usmiljenk v tem kraju, kjer se trudijo otrokom, ki doma niso deležni niti ljubezni niti podpore, ponuditi zavetje, topel obrok in ljubečo ramo, ki tiho kaže, da prihodnost ni v omami in na ulici.

Glavni namen letošnje dobrodelne Iskrice je bilo zbrati sredstva, da sestre kupijo hišo v bližini njihove varne hiše za otroke, jo obnovijo in v njej zaženejo programe za mladostnike ter jim omogočijo, da se izvijejo iz začaranega kroga ulice, jim pomagajo na poti do izobrazbe in zrelosti, da bodo postali trdne osebnosti, ki bodo odgovorno gradili prihodnost in ustvarili družine, ki bodo temelj ukrajinske družbe.

Do konca pustnega rajanja so na pustno soboto zbrali 94.331 evrov, a znesek je do ponedeljka narasel na 100 tisoč evrov. Zbrali so več, kot so si sestre upale upati. V iskreni hvaležnosti tako že razmišljajo, da bodo lahko olajšale tudi delovanje drugih nujnih programov, ki so jih zagnale. S. Marta Meško je predvsem omenila program zdravljenja odvisnosti od mamil, delo s starostniki, ki so se jim domači odrekli in jih zapustili in še enemu velikemu problemu tamkajšnje družbe - brezdomstvu.

S. Marta Meško, Ukrajinka, ki že od leta 1991 tam sodeluje s slovenskimi  misijonarkami, se je v Sloveniji minuli konec tedna na lastne oči prepričala, koliko šteje dobrota in kako odprtih src so lahko že majhni otroci. »Nekaj podobnega bi lahko začeli tudi pri nas,« nam je zaupala, čeprav se zaveda, da ne bo lahko, saj je Ukrajina dežela, kjer je komunizem desetletja zatiral vsako dobrodelnost.  

Klic na pomoč so slišali mnogi poslušalci, ki so sporočali darove. Pomagali so tudi tisti, ki so svoj dar prispevali na pustnem rajanju, škatla dobrote se je namreč pridno polnila. Z glasbo in pesmijo so program popestrili Mladi Belokranjci, Sten Vilar in Luka Sešek, v imenu pokrovitelja Mlekarne Celeia je dogodek obiskala mlečna kraljica, prišli so plesalci Plesnega ansambla TAN – DEM iz OŠ Dornberk in OŠ Šempas, prišle so mnoge izvirne in simpatične maškare, željne plesa in dobrodelnosti. Na dogodku v Šentvidu se jih je v telovadnici Zavoda sv. Stanislava zbralo kar 2.000!

Več o dogodku na radio.ognjisce.si.

Vir: Radio Ognjišče

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.