Pogumni duhovniki so za razliko od papeža Frančiška zavrnili, da bi umivali noge muslimanskim migrantom Izpostavljeno

Cerkev Sv. nadangela Mihaela v mestecu Manduria. (Slika: GoogleMaps) Cerkev Sv. nadangela Mihaela v mestecu Manduria. (Slika: GoogleMaps)

V mestecu Manduria (pokrajina Taranto na jugu Italije) duhovniki na velikonočnem obredu niso želeli umivati nog vernikom. Razlog? Med njimi so bili muslimanski migranti.

V četrtek, 29. marca, zvečer se je na družbenem omrežju Facebook pojavil zapis: »Sramotno, rasizem se je razrasel po oltarju.«

Huda polemika, ki je nato sledila, se je nanašala na  duhovnike mestne cerkve Sv. nadangela Mihaela, ki tisti večer vernikom niso želeli umivati nog, kot so to leta tradicionalno počeli; obred umivanja nog je sicer Jezus Kristus izvedel pri zadnji večerji, ko je umil noge svojim učencem.

Kaj je duhovnike na jugu Italije odvrnilo od umivanja nog? V cerkvi naj bi bili migranti, med njimi tudi muslimanski, kar pomeni, da bi morali noge umiti tudi njim. Tamkajšnji duhovniki niso želeli slediti papežu Frančišku, ki že dve leti na veliko noč umiva noge tudi muslimanskim migrantom.

Jug Italije so sicer skoraj povsem zavzeli migranti, ki zagrešijo večino tamkajšnjih zločinov, predvsem posilstev.

Pogumni duhovniki z zavrnitvijo umivanja nog migrantom zdaj tvegajo, da bodo odpoklicani.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.