Noseča ilegalna migrantka neodgovorno želela prek planine Plješevica v EU, a je zaradi podhladitve izgubila otroka Izpostavljeno

(Slika: Biscani.net) (Slika: Biscani.net)

Zaradi podhlajenosti in slabega stanja je noseča ilegalka, ki je s skupino drugih ilegalnih migrantov v torek prek planine Plješevica želela priti na Hrvaško, izgubila otroka, so potrdili na ginekološkem oddelku Splošne bolnišnice Gospić, poroča portal 24sata.

Gre za Sirko, ki so jo skupaj s še 14 migranti rešili pripadniki hrvaške obmejne policije na planini pri Korenici.

Kako neodgovorni so ilegalni migranti, pove podatek, da je bilo v skupini, ki so jo vodili štirje moški ilegalni migranti, kar šest otrok. Da je do tragedije prišlo, so izključno sami krivi, saj je v Bosni in Hercegovini ta hip dovolj ogrevanih prostorov, ki so namenjeni ilegalcem. Kljub temu so krenili na Plješevico, kjer je globok sneg, temperature se spustijo krepko pod ničlo.

Zaradi tega, poroča portal 24sata, je nekaj otrok dobilo hude ozebline, nekateri so kolapsirali.

Večino otrok in dve ženski so zadržali v bolnišnici, drugi so trenutno še na policijski postaji, kjer skušajo ugotoviti njihovo identiteto.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.