Na Primorskem pet, na Dolenjskem pa deset novih ilegalnih migrantov

Migranti so se skrivali na vlaku. (foto: Wikipedia) Migranti so se skrivali na vlaku. (foto: Wikipedia)

Na območju PU Koper so policisti od torka, 7. maja 2019, od 7. ure do danes, 8. maja 2019, do 7. ure obravnavali 5 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice.

Štiri osebe so bile že včeraj vrnjene hrvaškim varnostnim organom, še ena pa bo danes. Obravnavali pa so tri državljane Indije ter po enega državljana Pakistana in Turčije.

Policisti PU Novo mesto pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tribuč in na vlaku, ki je v Novo mesto pripeljal iz smeri Semiča, izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijsk postopki s petimi državljani Irana, tremi državljani Alžirije, državljanom Maroka in državljanom Iraka še niso zaključeni.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.