Na območju Ljubljane prijeli 31 migrantov; na Štajerskem poleg migrantov prijeli še sprovajalca Izpostavljeno

  • Napisal  P.U., Z.P.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija / migranti / Foto: Matic Štojs Lomovšek Simbolična fotografija / migranti / Foto: Matic Štojs Lomovšek

Med  31.  7.  2020,  od  6.  ure  in  2.  8.  2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Knežje  Lipe,  Rajndola,  Sodražice  in Ljubljane izsledili in prijeli  31  tujcev.

Bili so državljani Pakistana,  Afganistana, Bangladeša,  Maroka in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Policisti PP Gorišnica so 2.8.202, okoli 03. ure, med varovanjem državne meje v Goričaku ustavili kombinirano vozilo registracije Bosne in Hercegovine. Ugotovili so, da je 44-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevažal  6 državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v državo.  Vozniku kombija, ki je osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.