Mošeja na Švedskem javno zaprosila za molitev: “Alah naj uniči Jude, sovražnike Alaha” Izpostavljeno

  • Napisal  Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

V zadnjem tednu se v medijih pojavlja mošeja Växjö, saj je oddala javni klic za molitev, kar je povzročilo politično razpravo. Raziskava je tudi pokazala, da večina Švedov želi prepovedati njihove javne klice za molitev.

 

Mošeja je osramotila Jude, saj je pozvala ljudi, naj nadzorujejo svoje hčere in ženske tako, da uporabljajo uradni učni načrt Saudske Arabije in knjige v islamskih šolah. Muslimane je tudi pozvala, naj se ne družijo oziroma naj nimajo nikakršnega kontakta s “kufarji”, t. j. neverniki.

V torek je bilo vsem jasno, da je ta mošeja sovražna in da na svoji Facebook strani širi svoje sovraštvo , ki ga Bassam Al-Baghdady predstavlja na svoji spletni strani. Ko je Al-Baghdady napisal objavo, je dejal, da bodo slike, ki jih je objavil, odstranjene, in imel je prav, sporoča Jihad Watch.

Ena izmed slik, ki spodbuja zbiranje denarja za njihov praznik Eid al-Fitr, pravi: “Prispevki za al-Fitr se bodo letos zbrali za naše družine v Palestini. Naj Alah ohrani Gazo in uniči Jude, sovražnike Alaha.”

To pa ni konec sovraštva. V mošeji lahko najdete knjige, uporabljene v njihovi šoli mošeje, ki so “uradni učni načrti za islamsko izobraževanje v Saudski Arabiji”. Prav tako so njihovi ljudje pozvani, naj ne sodelujejo s “kufarji” (neverniki) pri praznovanju božiča, saj vidijo Jezusa kot Božjega sina in to je bogokletje.

A. G./Nova24TV

nazaj na vrh