Migrantski »baby boom« v Nemčiji povzročil najvišjo stopnjo rodnosti v zadnjih desetletjih

Prihod večinoma islamskih migrantov je močno vplival na stopnjo rodnosti v Nemčiji. Foto: Matic Štojs Lomovšek Prihod večinoma islamskih migrantov je močno vplival na stopnjo rodnosti v Nemčiji. Foto: Matic Štojs Lomovšek

Prihod večinoma islamskih migrantov je močno vplival na stopnjo rodnosti v Nemčiji. Leta 2016 je prišlo do  sedem odstotnega povečanja števila novorojenčkov, so v sredo sporočili iz državnega statističnega urada.

 

Leta 2016 je bilo v Nemčiji rojenih 792 131 otrok. V primerjavi z 737 575 novorojenimi otroki v letu 2015, se je število v enem letu povečalo za 7 odstotkov, poroča Voice of Europe.

Veliko povečanje števila teh rojstev je bilo zabeleženih med ženskami migrantkami. Imeli so 25 odstotkov več otrok, torej 184 660, rodnost med ženskami z nemškim državljanstvom pa se je povečala za 3 odstotke, skupaj 607 500 dojenčkov.

Medtem ko se je nataliteta med nemškimi ženskami povečala iz 1,43 na 1,46, se je med ženskami migrantkami povečala mnogo bolj in sicer iz 1,95 na 2,28.

Na splošno se je rodnost v Nemčiji zvišala na 1,59 otrok na žensko, kar je rekord v zadnjih štiridesetih letih, od leta 1973.

Ob tem se lahko samo vprašamo, kako bo to dolgoročno vplivalo na nemško družbo.

Vir: nova24tv.si

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.