Migranti policiste polivali s kislino! Zakaj varnostni organi niso ukrepali kot v Barceloni, ko so napadalca prerešetali? Izpostavljeno

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Potem, ko so na policiste zlivali kislino, so se migranti takole nastavljali kameram in foto aparatom. (Slika: PrintScreen/YouTube) Potem, ko so na policiste zlivali kislino, so se migranti takole nastavljali kameram in foto aparatom. (Slika: PrintScreen/YouTube)

Poročali smo, da je včeraj v špansko eksklavo Ceuta na severu Afrike nasilno vdrlo 115 migrantov, danes pa Voice of Europe poroča, da je bilo ob napadu migrantov več policistov ranjenih, saj so jih napadalci polili s kislino.

Po podatkih Visokega komisariata Združenih narodov za begunce  (UNHCR)  je že več kot 3800 migrantov prečkalo maroško mejo v Ceuto. Nemška kanclerka Angela Merkel in španski premier Pedro Sanchez sta se strinjala, da je potrebnih več pogovorov z Marokom, da se zaustavi tok migrantov v Španijo, saj je to njihova nova pot oziroma nova strategija za prihod v Evropo. Evropska unija pa se po junijskih pogajanjih še ni uskladila glede dolgoročne nastanitve migrantov.

Zanimivo je, da varnostni organi niso ukrepali tako, kot so pred dnevi njihovi kolegi v Barceloni. Na napadalca so odprli ogenj in ga prerešetali.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh