Migranti policiste polivali s kislino! Zakaj varnostni organi niso ukrepali kot v Barceloni, ko so napadalca prerešetali? Izpostavljeno

  • Napisal  Peter T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Potem, ko so na policiste zlivali kislino, so se migranti takole nastavljali kameram in foto aparatom. (Slika: PrintScreen/YouTube) Potem, ko so na policiste zlivali kislino, so se migranti takole nastavljali kameram in foto aparatom. (Slika: PrintScreen/YouTube)

Poročali smo, da je včeraj v špansko eksklavo Ceuta na severu Afrike nasilno vdrlo 115 migrantov, danes pa Voice of Europe poroča, da je bilo ob napadu migrantov več policistov ranjenih, saj so jih napadalci polili s kislino.

Po podatkih Visokega komisariata Združenih narodov za begunce  (UNHCR)  je že več kot 3800 migrantov prečkalo maroško mejo v Ceuto. Nemška kanclerka Angela Merkel in španski premier Pedro Sanchez sta se strinjala, da je potrebnih več pogovorov z Marokom, da se zaustavi tok migrantov v Španijo, saj je to njihova nova pot oziroma nova strategija za prihod v Evropo. Evropska unija pa se po junijskih pogajanjih še ni uskladila glede dolgoročne nastanitve migrantov.

Zanimivo je, da varnostni organi niso ukrepali tako, kot so pred dnevi njihovi kolegi v Barceloni. Na napadalca so odprli ogenj in ga prerešetali.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.