Islamska država poziva muslimane, naj turistične točke v Egiptu spremenijo v "krvave kopeli" s pobijanjem krščanskih turistov

Sharm el Sheikh. Sharm el Sheikh. Vir: Twitter

Sprostite se. Obdržite svoje rezervacije. To ni nič takega, kar se ne bi moglo urediti z malo muslimansko-krščanskega dialoga, mar ne? Mar ne?

Mathew Acton v časniku The Sun piše o tem, da ISIS poziva svoje borce, naj turistične točke v Egiptu spremenijo v "krvave kopeli" s pobijanjem krščanskih turistov. Fanatiki so pozvali jihadiste tudi k ugrabitvam tujih popotnikov, da bi sramotilni oblasti in škodovali turizmu in ekonomiji, ki je povezana z njim. Britanske turistične agencije so prenehale z destinacijami v popularno turistično točko Sharm el Sheikh že po tem, ko je bilo leta 2015 sestreljeno rusko potniško letalo in je pri tem umrlo 224 ljudi, ki so bili na krovu. Zdaj pa teroristična skupina, ki obvladuje območje od Sinaja do severnega dela območja Rdečrga morja, zahteva napade, da bi destabilizirali napade Egipčanske vlade, pred katero so konec marca volitve.

nazaj na vrh