Hrvaška policija zasegla slovensko vozilo - zaradi tihotapljenja migrantov

  • Napisal  Primorska24.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Primorska24.si foto: Primorska24.si

Hrvaška policija obmejne enote Gračac je v ponedeljek okrog 4. ure zjutraj v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak našla več 10 migrantov, ki sta ju po balkanski migrantski poti prevažala dva tihotapca. Eden od njiju je vozil tovorno vozilo z migranti, drugi pa pred njim bel VW passat slovenskih registrskih oznak.

 

Voznik passata je z manjšimi prometnimi prekrški oprezal za policijo in bi v primeru zasede omogočil nemoten prehod tovornemu vozilu. Policija je seveda oba voznika ustavila ter ujela migrante. Policisti s postopkom zbiranja obvestil in ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, prav tako skušajo ugotoviti narodnost ujetih migrantov.

Vir: Primorska24.si

Vir: Primorska24.si

Vir: Primorska24.si

Policistom obmejne enote Gračac pa je že v lanskem letu uspel velik ulov migrantov, saj so v tovornem vozilu z italijanskimi registrskimi oznakami ujeli kar 35 migrantov ter aretirali dva tihotapca, 23- in 28-letnega državljana tuje narodnosti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.