Grozljivo: ilegalni migranti sejejo strah med prebivalci Vrgorca – poslanec poziva policijo in vojsko, naj združita moči!

Fotografija je simbolična. Fotografija je simbolična.

Na Hrvaškem imajo predvsem na območjih, ki mejijo na Bosno in Hercegovino, velike težave z ilegalnimi migranti. Tudi v Dalmaciji, natančneje v Vrgorcu z okolico, natančneje v vasi Orah ob meji z BiH, kjer so ilegalni migranti ukradli in razbili avtomobil.

 

Nič nenavadnega torej, da je poslanec v hrvaškem saborju Miro Bulj na facebooku objavil video, ki je precej vznemiril hrvaško javnost. V njem je rečeno, da je bil prebivalcu Oraha odtujen avtomobil.

Ilegalni migrant, ki naj bi zagrešil krajo, se je do oškodovančeve hiše pripeljal s kolesom, vdrl v garažo in odpeljal avtomobil. Slednjega so policisti našli ponoči prevrnjenega na streho. Istočasno je skupina migrantov skušala ukrasti kombi v samem centru Vrgorca. »Kdo bo vsem tem ljudem povrnil škodo?« se sprašuje poslanec, ki je opozoril državne organe, da migranti stalno prehajajo omenjeno območje in uničujejo imetje ljudi ter ogrožajo varnost. Kot je zapisal Bulj, mora policiji priskočiti na pomoč tudi vojska, zato je treba spremeniti zakon iz leta 2016. Kot pravi Bulj, policija sama ne more učinkovito zaščititi meje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.