[Foto] Migranti že masovno okupirajo tržaške parke Izpostavljeno

  • Napisal  Primorska24
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Foto: Primorska24 Foto: Primorska24

Zaradi nične zaščite slovenske južne meje, večina migrantov na Balkanski migrantski poti brez težav dosega Italijo, zaradi česar Sloveniji že grozi suspenz članstva v schengenskem območju. Italijanski policisti so v ponedeljek popoldne s trga Svobode pregnali skupino okrog 50 migrantov, ki so se zadrževali v bližnjem parku.

Kot smo to lahko ob zadnjem migrantskem valu leta 2015/16 opazovali po nemških mestih, so se sedaj migranti že začeli zbirati na javnih površinah v Trstu, med čakanjem na azilne postopke. V Trstu se skupine po več deset migrantov zadržujejo po parkih, tam poležavajo in glede na današnje posredovanje tržaške policije, očitno tudi motijo, oziroma nadlegujejo lokalno prebivalstvo.

Italijanski policisti so popoldne s trga Svobode pregnali skupino okrog 50 migrantov, ki so se zadrževali v bližnjem parku. Policisti so najprej z zelenic pozvali tiste, ki so tam poležavali, nato pa so policisti zahtevali, da migranti pospravijo za seboj, v okolici nametane smeti in odpadke, katere so tja odvrgli med okupacijo parka.

Več si oglejte na portalu Primorska24

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.