fbpx

Evropa, zbudi se: Samo v Franciji že več kot 10 milijonov muslimanov!

  • Napisal  Dora Lesko
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Muslimani so Franciji vse številčnejši / Vir: shutterstock Muslimani so Franciji vse številčnejši / Vir: shutterstock

Francoski mediji in politiki še vedno trdijo, da v Franciji živi okoli šest milijonov muslimanov. Toda te številke podcenjujejo realnost, saj je francoski muslimanski vodja povedal, da je muslimanov v Franciji že več kot 10 milijonov!

Francoski svet muslimanske veroizpovedi je voljeno telo, ki služi uradni komunikaciji med Francosko državo in to versko skupnostjo, ter za regulacijo muslimanskih verskih aktivnosti, poleg tega pa de facto predstavlja muslimane v Franciji pred francosko vlado.

Trenutni predsednik je Ahmet Ogras, ki je v intervjuju za francoski radio Maghreb 2 spregovoril o resničnem številu muslimanov Franciji: » V Franciji imamo zdaj več kot 10 milijonov muslimanov. Ko sem se srečal z alžirskim voditeljem, mi je dejal, da je v Franciji več kot 6 milijonov državljanov, ki so alžirskega porekla: Poleg tega je več kot 3,5 milijona takšnih, ki so maroškega porekla,  800.000 državljanov Francije je turškega in 800.000 tunizijskega porekla. Muslimanov je torej več kot 10 milijonov in tega ne gre podcenjevati. Če hodite po Parizu, jih boste opazili. Manj jih je v provincah,« je dejal.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.