fbpx

Državljan BiH tihotapil državljane Bangladeša, dva od njih v prtljažniku

Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Fotografija je simbolična. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Okoli 23.30 so policisti v okolici Semiča med opravljanjem nalog varovanja državne   meje   ustavili   osebni   avtomobil volkswagen bora bosanskih registrskih oznak.

 

Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Še dva državljana Bangladeša so odkrili v   prtljažniku   avtomobila.   21-letnemu   osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s šestimi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rožanec, Ručetna vas, Gornje Laze in Semiča izsledili in prijeli še 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Pakistana in štirimi državljani Alžirije še potekajo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.