Devetnajstletnik poskušal preprečiti posilstvo prijateljice in sam pristal v mrtvašnici! Migrant je dekle kar dvakrat posilil! Izpostavljeno

Švedski najstnik ni pričakoval, da ima temnopolti migrant pri sebi nož, zato ga je ta zlahka zbodel. Foto: Twitter Švedski najstnik ni pričakoval, da ima temnopolti migrant pri sebi nož, zato ga je ta zlahka zbodel. Foto: Twitter

Skupina migrantov je nepovabljeno vdrla na zabavo v mestu Härnösand na vzhodu Švedske. Poročila navajajo, da se je migrant s sudanskim državljanstvom namenil posiliti dekle, pri tem pa ga je poskušal ustaviti 19-letni mladenič. Najstnik ni pričakoval, da ima migrant pri sebi nož, zato ga je ta zlahka zbodel. Migrant pa je naposled  še dvakrat posilil dekle. 

Po navedbah švedskih medijev, je 19-letni Tommie Lindh, poskušal zaustaviti 22-letnega sudanskega migranta z imenom Abubaker Mohamed, ki se je odločil, da na zabavi zverinsko posili njegovo prijateljico. Zaradi hrabre namere, da posilstvo prepreči, je Lindh v boju utrpel težke poškodbe z nožem. Te so bile tako hude, da je v nedeljo umrl v bolnici.

Gre za starega znanca policije
 
Migrant je tisto noč kar dvakrat posilil dekle, poroča Tribun. Mohameda, ki je leta 2011 dobil švedsko državljanstvo, so kasneje aretirali in ga obtožili zaradi umora in posilstva. Kmalu po prijetju se je izkazalo, da gre za starega znanca policije. V preteklosti je bil namreč že obsojen storitve kaznivih dejanj v povezavi z drogami in tatvinami. Leta 2016 pa je bil celo obsojen zaradi spolnega napada na švedsko deklico, mlajšo od 15 let.
 
Glede mrtvega mladeniča, ki se je pogumno zoperstavil posiljevalci, prijatelji pravijo, da se je zmeraj boril za pravico. Zanj pravijo, da je zmeraj rad priskočil na pomoč in je tako večkrat predstavljal oporo marsikomu v težkih trenutkih. Stranka Alternativa za Švedsko, katere privrženec je bil pokojni mladenič, je napovedala, da bo v podporo družini zbirala finančno pomoč.
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.