Azilanti posiljujejo finske desetletne deklice, policijo pa skrbi “porast rasizma” Izpostavljeno

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Twitter

Finska policija je v zadnjem času prejela na ducate prijav o starejših moških, ki skušajo zvabiti mladoletne deklice na samo preko spleta. Številne so ti osumljeni migranti in prosilci za azil tudi posilili, a policijo bolj skrbi porast rasizma.

Finska policija je sporočila, da so moški iz tujih držav in s slabim znanjem finščine v zadnjem času začeli navezovati stike z “izrazito mlajšimi” deklicami na območju Oula, kar se je po poročanju portala Voice of Europe končalo s primeri težkih spolnih zlorab.

Zaradi tega je začela finska policija svariti mlade deklice in njihove starše pred spletnimi predatorji. Namreč, devet moških je osumljenih posilstva in spolne zlorabe mladoletnih deklic. Šlo naj bi za tri primere, v katerih so migranti osumljeni spolne zlorabe otrok v Ouluju. V enem od primerov naj bi šlo za deklico med 10. in 14. letom starosti, ki so jo več mesecev spolno zlorabljali.

 

Celoten članek je dostopen tu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.