Avstrija zabeležila padec prošenj za azil; koliko migrantov bo poslala v Slovenijo?

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

V Avstriji se nadaljuje trend upadanja prošenj za azil. Julija so tako zabeležili 46,8 odstotka prošenj manj kot v enakem obdobju lani. Od začetka leta pa so po podatkih notranjega ministrstva zabeležili 44,4 odstotka prošenj manj, in sicer je do julija za azil v Avstriji zaprosilo 8264 oseb, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 

V juliju so oblasti prejele 1166 prošenj za azil, medtem ko jih je bilo lani julija še 2193. V prvih sedmih mesecih letošnjega leta pa so prejeli 8264 prošenj za azil, lani jih je bilo v enakem obdobju 14.866, je razvidno iz danes objavljenih podatkov ministrstva.

V osnovni oskrbi, ki je državna pomoč beguncem, je trenutno manj kot 50.000 prosilcev za azil, konec leta 2017 jih je bilo še okoli 61.000.

Največ beguncev je še vedno iz Sirije, sledijo Afganistanci, Iranci, Rusi in Nigerijci.

Notranji minister iz vrst svobodnjakov (FPÖ) Herbert Kickl v številkah vidi pozitiven razvoj. Po njegovi oceni se bodo lahko oblasti sedaj lažje osredotočile na izganjanje ljudi, ki nimajo dovoljenja za bivanje, iz Avstrije, še piše APA.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.