Alternativa za Švedsko, nova stranka na Švedskem, o migrantih: »Ne bodo integrirani v družbo. Domov bodo šli!« Izpostavljeno

Gustav Kasselstrand, vodja Alternative za Švedsko. (slika: Wikipedia) Gustav Kasselstrand, vodja Alternative za Švedsko. (slika: Wikipedia)

Na Švedskem je nastala nova politična stranka – Alternativa za Švedsko (Alternativ för Sverige). Nastala je iz nekdanjega mladinskega krila švedskih demokratov (Sverigedemokratisk Ungdom).

Švedski demokrati (Sverigedemokraterna) so domoljubna stranka in eden od favoritov za zmago na jesenskih parlamentarnih volitvah. Iz stranke so nedavno izločili mladinsko krilo, ker se v nekaterih temah ni strinjalo z matično stranko.

Gustav Kasselstrand, vodja Alternative za Švedsko, je glede priseljencev dejal: »Ne bodo integrirani v družbo. Domov bodo šli!«

Kasselstranda na Švedskem že primerjajo z mladim Donaldom Trumpom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.