VIKEND BRANJE: Čarovnija življenja

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Zgodbica o »Gospodični naj naj. Kaj pravzaprav pomeni iskrenost? Zgodbica o »Gospodični naj naj. Kaj pravzaprav pomeni iskrenost?

Katja Mihelčič: 

ČAROVNIJA ŽIVLJENJA

Čarovnija življenja so vsi majhni trenutki, ki vam jemljejo dih. Čarovnija življenja so iskreni pogledi, ljubeči nasmehi, topli objemi. Čarovnija življenja so materinski nasveti, očetovske modrosti, otroška nagajivost.

Čarovnija življenja nam jemlje dih ob vsakem malem čudežu. Čarovnija življenja je duhovna šola za mlade. Avtorica s primeri iz svojega življenja poskuša predstaviti čarovnijo življenja. Primeri, ki jih je opisala, niso edini, ki obstajajo in podpirajo opisano teorijo. Zato se bo lahko vsak našel v knjigi s svojimi primeri iz življenja in preko tega stopal na pot ljubezni do sebe!

Čarovnija življenja je dostopna vsakomur, vedno in povsod, vendar je ni lahko odkriti. Nahaja se v odnosu nas samih do sebe in je zaradi delovanja našega ega pogosto nevidna.
Knjiga je napisana z namenom, da nas spodbudi k iskanju resnice, ki predstavlja svobodo in nas odtrga od prepričanj zunanjega sveta. Ko bo naše življenje odraz ljubezni do sebe, bomo živeli svobodno. Ko živimo svobodno, pa začutimo čarovnijo življenja.

Odlomek iz knjige

Zgodbica o »Gospodični naj naj. Kaj pravzaprav pomeni iskrenost? Ugotovila sem, da o pomenu te besede nisem vedela kaj dosti. Določeno obdobje je bila ena sama velika laž: umetni nohti, pobarvani lasje, oblačila, ki naj bi bila moderna …

Postavila sem se pred ogledalo in se spraševala, kdo sploh sem. Kdo je ta oseba v ogledalu in kam je skrila Katjo? O tej osebi sem sicer vedela določene stvari. Hotela je biti najlepša, a je vedno našla osebo, ki je lepša od nje. Hotela je biti najboljša, a žal je vedno našla osebo, ki je boljša od nje. Ves čas je hotela biti nekaj. Vendar tistega nekaj ni dosegla in je zato ostala nesrečna. Poimenovala sem jo kar 'Gospodična naj naj'. Bila je vzvišena in važna, a le zato, ker je hotela ustvariti nek vtis. Vedno je hotela imeti več, kot ima. Stvari, ki jih je imela, pa ni znala ceniti. V resnici je imela ogromno, a njej to ni pomenilo nič. Šele, ko je postopoma začela izgubljati to, kar je imela, se je začela zavedati vrednosti izgubljenih stvari in ljudi. Tonila je in tonila. Vse globlje in globlje. Takrat pa si je zaželela, da bi ob sebi imela pravo Katjo, katero je prej podcenjevala in je sploh ni hotela sprejeti ter imeti v življenju. Kar naenkrat si je želela postati ona. A stika s Katjo ni bilo preprosto vzpostaviti. Ni vedela niti, kje se nahaja, in ne, kako sploh lahko stopi v stik z njo. Odločila se je, da se odpravi na dolgo potovanje skozi življenje in jo poskuša najti. Potovanje skozi različna osvobajanja od bremen, vzorcev in navad. In prispela skoraj na cilj …«

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/carovnija-zivljenja.html

PRIPOROČAMO V BRANJE

Vili Ravnjak: ZEN CVETOČIH ČEŠENJ
Glavnina avtorjevega duhovnega dela v zadnjih letih je povezana z učenjem zenovskega načina meditiranja. Knjiga je povzetek njegovega učiteljskega delovanja v tem obdobju.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/zen-cvetocih-cesenj.html

Patricija Simonič: TRŽENJE DUŠE

Že sam naslov knjige nakazuje na to, da je umetnost produkt umetnikovih čustev, duhovnega odraza življenja umetnika in razmišljanj, ki po njenem mnenju šele s tržnimi prijemi oživijo.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/trzenje-duse-marketing-umetnosti.html

Ivan Sivec: KAKO SEM POSTAL SLAVEN

Hudomušna pripoved o tem, kako se je pisatelj srečal s svojo najdražjo in kako sta potem skupaj osvajala slovenski Parnas, od prve zamisli za knjigo, srečanj z uredniki, do izida …
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/kako-sem-postal-slaven.html

 

Mateja Sakara: KJER SE RODIJO MISLI
Riki in Cicko sta radovedna kužka svetle barve in privihanih ušesc. Kadar nimata šole, se rada odpravita na potep, še raje pa poslušata zgodbe, ki jima jih pripovedujejo dedek Julijus, psička Lili in ostali prijatelji.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/kjer-se-rodijo-misli.html

 

Primož Suhodolčan: KOLESAR NAJ BO!
Knjiga je niz smešnih zgodb, ki jih doživlja trojka: Ranta, Metka in Smodlak. Počitnice so, in da bi se izognili zoprnim nalogam, ki jih starši radi nalagajo najstnikom, se odpeljejo s kolesi v naravo.
Knjigo lahko naročite tukaj.
http://www.vseknjige.si/kolesar-naj-bo.html

nazaj na vrh