“Umetnika” Simona Semenič in Janez Janša združila moči!

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Semenič in Janša Semenič in Janša arhiv Demokracije

“Umetnica” Simona Semenič, ki se je z zlorabo slovenske zastave prelevila v kulturno prvokategornico, po tem ko je prejela nagrado Prešernovega sklada za ustvarjalni opus zadnjih dveh let, je s strani Slovenskega mladinskega gledališča nedavno dobila celo posvečen abonma.

Očitno pa se je Semeničeva odločila, da združi moči s provokativnim “umetnikom” Janezom Janšo, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin ter s tem pusti svojevrsten pečat v kulturnem ustvarjanju.

Gre za predstavo z naslovom jerebika, štrudelj, ples pa še kaj (opomba: že v osnovi je naslov zapisan z malo začetnico?!), ki je nastala v sklopu abonmaja Semeničeve. “Besedilo predstave v režiji Janše na prvi pogled predstavlja igro v 60. letih prejšnjega stoletja, v času liberalne in klerikalne razklanosti v Vipavski dolini, sicer pa z razpletanjem zadeve igra postaja portret sodobne slovenske družbe, v kateri ideološko prepričanje zlahka zamenja pragmatična korist,” je mogoče prebrati na strani Slovenskega mladinskega gledališča.

 

Celoten članek je dostopen tu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.