fbpx

Slovenska matica pod zvezdami: Pogovor o zbirki Mozaiki Izpostavljeno

Ljubljana / simbolična fotografija Ljubljana / simbolična fotografija

Slovenska matica vabi  na pogovor o poeziji ob lani ustanovljeni zbirki Mozaiki, ki bo v ponedeljek, 31. avgusta 2020, ob 19. uri v atriju Slovenske matice na Kongresnem trgu 8 v Ljubljani.

Matičinim knjižnim zbirkam so se v letu 2019 pridružili Mozaki, ki prinašajo izvirno slovensko poezijo. Zbirko je inavgurirala knjiga Braneta Senegačnika Pogovori z nikomer, ki je bila v letu 2020 nominirana za Cankarjevo nagrado; drugi zvezek, naslovljen Enajst let in pol tišine, ki bo izšel to jesen, pa prinaša poezijo Davida Bandlja. V času, ko slovenski založniški prostor doživlja krčenje, poezija pa z zapiranjem v ozke kroge piscev in poklicnih preučevalcev vse bolj izgublja svoje raznoliko bralsko občinstvo, bomo Mozaike proslavili in pospremili na pot s pogovorom o poeziji kot govorici celega človeka. Kakšni časi se pišejo za poezijo? Kako jo brati, kako o njej govoriti in kako jo pisati, ne da bi se izneverili njenim izvorom? Z dr. Ignacijo Fridl Jarc, ki je zasnovala Mozaike, ter pesnikoma dr. Davidom Bandljem in dr. Branetom Senegačnikom se bo pogovarjala Miljana Cunta.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.