Na festivalu malvazije letos 140 vzorcev vin

Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Kongresni center Portus v Portorožu bo danes in v ponedeljek gostil jubilejni, 20. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalci bodo na njem lahko okušali rekordnih 140 vzorcev malvazij in spoznali 60 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije, poroča Sta.

Organizatorji ugotavljajo, da so vinarji prepoznali kakovost festivala in da vsako leto prijavijo večje število vzorcev za ocenjevanje. Zmagovalne malvazije bodo obiskovalci lahko okušali na današnji vodeni delavnici z enologom Tilnom Praprotnikom.

Vstopnina na festival sicer znaša 15 evrov za en dan in 20 evrov za dva dni. S tem obiskovalci prejmejo festivalski kozarec in možnost udeležbe na šestih delavnicah, in sicer štirih strokovnih ter dveh kulinaričnih, ter okrogli mizi. Tokrat bodo vinarji in vodilni turistični delavci razpravljali o prihodnosti slovenske Istre kot vinske destinacije.

Društvo vinogradnikov slovenske Istre bo tudi letos po festivalu navduševalo z nizom kulinaričnih dogodkov Malvazija Tour. Dve večerji Malvazija Tour bosta potekali po festivalu v Restavraciji Capra v Kopru in Istrian Tapas v Portorožu.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.