Knjige: priporočeno v branje

Knjige: priporočeno v branje

Dr. Sarah Brewer: JEJ DOBRO, BODI LEPA

Avtorica številnih knjig (65!) o prehrani in zdravju nam v svoji zadnji knjigi razlaga, kako sta prehrana in lepota med seboj povezani. Razkriva nam svoje prehranske in lepotne skrivnosti, s katerimi premagamo pogoste lepotne težave, pri čemer izhaja iz prehranske medicine.

Večina od nas se spopada s kakšno lepotno težavo, vendar smo preprosto dvignili roke nad njo. Ne da bi nam bilo treba! Za težave od celulita do las brez leska, od podočnjakov do starostnih peg, odkrije, kaj jesti in česa ne, da bomo ohranili svojo lepoto od znotraj navzven. Čeprav avtorica s knjigo nagovarja predvsem ženske, je namenjena tudi moškim, saj se pogosto srečujejo z nekaterimi enakimi ali podobnimi težavami kot ženske. Avtorica svetuje tudi o ključnih super živilih (40), ki jih je pametno vključiti v svojo vsakodnevno lepotno nego – tako v prehrano kot v izdelke za nego kože, nohtov in las. Poleg tega je knjiga polna nasvetov in smernic glede koristnih prehranskih dopolnil in kozmetičnih tehnik.

V knjigi boste prejeli tudi nasvete in smernice glede koristnih prehranskih dopolnil in tehnik v kozmetičnem salonu.

Odlomek iz knjige

Uvod. Ženske že vso zgodovino iščejo takšne in drugačne poti, da bi poudarile in ohranile lepoto. Kleopatra se je kopala v mineralnem blatu iz Mrtvega morja in v osličinem mleku, medtem ko so si v Rimu ljubiteljice mode kožo belile s svinčevimi solmi. Vendar lepota ni samo površinska; kakovostna hrana sodi med najmanj znane lepotilne skrivnosti, s katerimi se ubranimo gubic in ohranjamo mladosten videz.

Kako sta prehrana in lepota povezani med seboj? Kožo, lase in nohte sestavljajo celice, ki se zelo hitro delijo, zato za optimalno zdravje ves čas potrebujejo hranila. Prav zato se tam najprej pokaže pomanjkanje hranil. Če primanjkuje ključnih hranil, jih posrkajo in uporabijo vitalna tkiva, kot so možgani ščitnica, kostni mozeg in jetra, zato morajo koža, lasje in nohti poskrbeti sami zase. Kadar smo pod stresom in se telo odloča med bojem in begom, hormoni stresa, kot sta adrenalin in kortizol, preusmerjajo kri od las, kože in nohtov proti mišicam (ki kri potrebujejo za beg in boj) in v možgane (da lahko hitreje razmišljate!). Celicam v laseh, koži in nohtih, ki se hitro delijo, zato začne primanjkovati kisika, glukoze in mikrohranil.

Manj krvi in slaba prehrana zmanjšata dovajanje antioksidantov, ki jih zaužijemo, in estrogenu podobnih rastlinskih hormonov. Ti so še najbližje tistemu, kar bi lahko poimenovali eliksir življenja, ki upočasni procese staranja v laseh, koži in nohtih …

… Za zdrave in prožne celične membrane so pomembne tudi esencialne maščobne kisline, ki jih najdemo v dvoletnem svetlinu, lanenem semenu, ribjem olju in olju iz oreškov. Pomagajo ohranjati vlago v koži, krepijo nohte in dajejo lasem sijaj.

 

Knjigo lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/jej-dobro-bodi-lepa.html

 

PRIPOROČAMO V BRANJE

Douglas Adams, Eoin Colfer: ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

Kultna serija na voljo v kompletu vseh šestih knjig. Serijo zaokrožuje še šesti del, ki ga je po Adamsovi smrti napisal Eoin Colfer in ki je prvič v slovenščini prišel med bralce.

Komplet lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/komplet-stoparski-vodnik-po-galaksiji-1-6-darilo.html

 

Henriette Wick: KAIRO IN PRVA LJUBEZEN

Je to zemljevid najlepših znamenitosti Kaira, kot jih znajo poiskati samo domačini, ali najstniška ljubezenska zgodba? Oboje. Je to mesto, polno umazanije in vročine, ali mesto, polno strasti in dišečega miru? Oboje.

Knjigo lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/kairo-in-prva-ljubezen.html

 

Danila Žorž: IZKOP

Skupina arheologov dobi nalogo raziskati dvorano, ki jo je razkril potres na nekem nenaseljenem otoku v Egejskem morju. Čeprav so nad novo odkrito zgradbo fascinirani, jim ta postreže z nič kaj prijetnimi dogodki.

Knjigo lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/izkop.html

 

Mojiceja Podgoršek: DO JUTRI JE ŠE DALEČ

Otroška slikanica

Mojiceje Podgoršek je zbirka petih pravljic, intoniranih kot basni. Ilustrator: Kiki Omerzel.

Knjigo lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/do-jutri-je-se-dalec.html

 

Kašmir Huseinović: HEKTOR IN LEOPOLDINA

Hektor in Leopoldina sta dva miška, ki živita vsak v svojem kraju. Hektor v velikem mestu, kjer dela v veliki tovarni sira, Leopoldina pa v majhnem prijetnem kraju, kjer vodi svojo lastno sirarno. A naključje je hotelo, da se miška srečata in postaneta najsrečnejša miška na svetu.

Knjigo lahko naročite tukaj:

http://www.vseknjige.si/hektor-in-leopoldina.html

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.