Jure Franko res izkoristil smrt Gašperja Tiča? Ne, nikakor ne! Izpostavljeno

Gašper Tič se je lotil izvedbe muzikala Briljantina, čeprav od lastnikov avtorskih pravic sploh še ni imel licence. (Slika: Nova24TV) Gašper Tič se je lotil izvedbe muzikala Briljantina, čeprav od lastnikov avtorskih pravic sploh še ni imel licence. (Slika: Nova24TV)

Portal Svet24 poroča o zapletu z muzikalom Briljantina. Zanj sta se zanimala Urška Alič in Jure Franko. Slednji je bil hitrejši in dobil licenco, Aličeva zdaj obtožuje Franka, da je izkoristil njeno žalovanje za Tičem in za njenim hrbtom odkupil pravice muzikala za Slovenijo.

»16. junija 2017 smo s strani Avtorske agencije dobili končne pogoje in na tisti dan so bile pravice proste. To pomeni, da se je Špas teater edini zanimal za odkup pravic. Z Gašperjem sva usklajevala še zadnje podrobnosti in dokumente bi podpisali najkasneje do 23. junija. (…) Žal pa se nam je dva dni zatem sesul svet, ko smo izgubili Gašperja. (…) Gospod Franko je izkoristil trenutek žalovanja in medtem, ko smo se mi poslavljali od režiserja predstave in mojega najboljšega prijatelja, je on pridobil pravice,« je za Svet24 (TUKAJ) dejala Urška Alič.

Jure Franko ji odgovarja, da ne odloča on, kdo dobi licenco, ampak izključno lastniki licence za izvedbo muzikala. Dali so povpraševanje, licenca je bila prosta, zato so jo dobili. »Če želiš delati muzikal, je bistvena stvar, da pridobiš licenco, ne pa da ga greš najavljati in govoriti, kako se že eno leto ukvarjaš s tem, da imaš že vse sestavljeno, samo licence nimaš. To je otročje,« je za Svet24 povedal Franko.

Zanimivo je, da je Aličeva napovedala tožbo, če bo Franko izvedel muzikal. Kar je smešno, saj Špas teater nima legalne licence. Franko ima popolnoma prav, ko pravi: »Jaz sem pridobil izključno pravico za izvajanje muzikala po čisto običajni poti od lastnika pravic.«

nazaj na vrh