Direktor ljubljanske opere odstopil. Je bil razlog v odstopu vlade? Izpostavljeno

Svoj odstop je prikril pred javnostjo. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Svoj odstop je prikril pred javnostjo. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Direktor SNG Opera in balet Ljubljana Peter Sotošek Štular je svoje sodelavce obvestil, da je ministru za kulturo Antonu Peršaku oddal odstopno izjavo, s katero 2. aprila, torej na velikonočni ponedeljek, odstopa s funkcije.

Svoje sodelavce je sicer obvestil, da bo tekoče posle opravil še v petek, nato pa se bo umaknil. »Pozivam in prosim vas, da o mojem odstopu v imenu zavoda oziroma vaše zaposlitve ne dajete nikakršnih izjav medijem, predstavnikom ustanovitelja ali komur koli drugemu. Vsi omenjeni naj se v primeru vprašanj obrnejo neposredno name in sicer na elektronski naslov. Hvala in se vidimo v petek,« je zapisal v elektronskem sporočilu.

Ni znano, zakaj ni želel obvestili javnosti o svojem odstopu. Prav tako ni znan razlog njegovega odstopa. Omenjeno ustanovo je sicer nekdaj vodil Mitja Bervar, kasnejši predsednik Državnega sveta RS. Morda pa je odstop povezan z nedavnim odstopom premierja Mira Cerarja, kdo ve?

nazaj na vrh