Zdaj je jasno: Tič je spolno zlorabil svojega morilca

  • Napisal  Škandal24
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Gledališki igralec Gašper Tič, ki je med drugim snemal tudi mladinske oddaje za otroke, je več kot očitno živel dvojno življenje. (slika: Škandal24) Gledališki igralec Gašper Tič, ki je med drugim snemal tudi mladinske oddaje za otroke, je več kot očitno živel dvojno življenje. (slika: Škandal24)

»Zbudil sem se gol. Gašper leži na tleh, veliko krvi …«

Stefanu Cakiću (22) na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo za uboj Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. 18. junija lani je namreč v stanovanju na Trubarjevi v Ljubljani s 33-centimetrskim nožem igralcu zadal usodne rane. Pravi da se dogajanja ne spominja, je pa sodeč po njegovem zagovoru šlo za spolno zlorabo v Tičevem stanovanju.

Sojenje bo na presenečenje mnogih odprto za javnost, na dan bodo očitno prišle šokantne podrobnosti.

In kaj se je pravzaprav dogajalo tiste usodne noči? Obtoženi je tisto noč popival in zaužil 0,4 grama kokaina v Cutty SarkPubu. Ko je s prijatelji prišel v Box Bar Ljubljana, je tam zagledal Tiča. Nato sta po njegovih besedah skupaj uživala kokain. Nenazadnje sta se poznala že od prej, saj mu je priljubljeni igralec pomagal spremeniti pogled na svet in kasneje tudi na homoseksualnost, do katere je imel do takrat odklonilen odnos.

Cakić se odhoda iz lokala ne spominja, le nekaj prizorov, ki bi jih lahko umestili v kontekst ameriških slasherjev. ”Zbudil sem se gol z občutkom spolnega nadlegovanja, nemočen in z občutkom, da želim umreti. Gašper ima nož v roki in stol, ki ga dviga nad menoj. In nato spet nova slika. Gašper leži na tleh, veliko krvi, nato on pod tušem krvav. Imam občutek umazanosti in pa tega, da se je zgodilo nekaj slabega,” so besede mladeniča, ki se sicer ni zagovarjal, temveč je zgolj prebral pisni zagovor, ki ga je podal že v preiskavi.

Nato so na sodišču predvajali klic na policijo, ki bi nekatere Cakićeve trditve o izgubi spomina, prav lahko postavil na laž. Tistega jutra, le nekaj ur po krvavem incidentu, je takole govoril po telefonu: »Moj prijatelj, ki je gej, mi je z nožem zagrozil, da tudi jaz to naredim z njim. Ima neke sposobnosti, vam bom razložil. Razsekal sem ga na komade v samoobrambi. Če lahko pridete, lepo prosim! Napadel me je z nožem, da bi me spolno posilil. Vzel sem mu nož in nisem imel druge šanse.”

Dodajmo, da na predobravnavnem naroku 17. januarja 22-letnik krivde, kot jo opisuje obtožnica, ni priznal. Priznal pa je, da je Tič umrl za posledicami vbodov, ki mu jih je zadal, a dodal, da mu smrti ni želel. Sojenje se nadaljuje 16. februarja z zaslišanjem prič, s katerimi sta se obtoženi in pokojni družila v lokalu, ter z branjem listinskih dokazov.

nazaj na vrh