Za turškega tovornjakarja, ki je v Petišovcih napadel policista, samo pogojna kazen

Napadel je tudi hrvaškega policista. (foto: Wikipedia) Napadel je tudi hrvaškega policista. (foto: Wikipedia)

Turškega voznika tovornjaka, ki je v ponedeljek na mejnem prehodu Petišovci napadel slovensko policistko in hrvaškega policista, so na murskosoboškem okrožnem sodišču po pospešenem postopku obsodili zaradi napada na uradno osebo. Predsednik senata mu je izrekel pogojno šestmesečno zaporno kazen s preizkusno dobo enega leta.

 

V ponedeljek okrog 12.30 so namreč hrvaški varnostni organi pri skupnem mejnem nadzoru izvajali postopek zoper voznika tovornega vozila, 52-letnega državljana Turčije. Ta se je v postopku razburil, hrvaškega policista je pljunil, slovensko policistko pa odrinil. Policisti so ga prijeli in pridržali, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti so ga v pospešenem postopku že spoznali za krivega kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Izrekli so mu pogojno obsodbo, so za STA pojasnili na sodišču.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.