Vožnja v nasprotno smer po avtocesti

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Demokracija) Simbolična fotografija (foto: Demokracija)

Ljubljanski prometni policisti so na avtocesti pri izvozu Unec imeli v postopku voznika, ki je vozil po avtocesti pri naselju Unec iz smeri Unca proti Postojni osebni avtomobil znamke Ford Fusion in pri tem kršil določila ZPrCP, s tem da je na avtocesti ali hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer vozil po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri.

Ko je voznik z vozilom pripeljal izven naselja Unec, je z vozilom zapeljal na uvozni krak D, odsek 0152, po katerem je vozil v smeri vozišča avtoceste A1. Ko je z vozilom pripeljal do vozišča avtoceste, vožnje ni nadaljeval po vključevalnem pasu, pač pa je z vozilom ustavil in zavil v levo na prehitevalni pas v nasprotno smer vožnje, desnega smernega vozišča in vozil v smeri Postojne (kršitev 6. odstavka 30 člena ZPrCP). Voznik je vozil po prehitevalnem pasu v nasprotni smeri vožnje do izvoza Unec, kjer se je na prehitevalnem pasu z vozilom ustavil in začel zavijati levo na izvoz Unec.

Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, z indikatorjem alkohola, ki pa ni reagiral na prisotnost alkohola.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.