Vlomljeno v bencinski servis in ukradli cigarete

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

V Kranju je storilec v ustanovi za oskrbo in iz sobe iz zaklenjenega predala odtujil manjši znesek denarja. Danes ponoči pa je bilo na Ljubljanski cesti v Kranju vlomljeno v bencinski servis in odtujene cigarete.

Poskus.

Kranjski policisti so včeraj dopoldan v Šenčurju obravnavali prijavo poskusa drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Dogodek se je odvijal po znanem »scenariju«. Pred stanovanjsko hišo so se pripeljale tri osebe.

Eden je pozvonil na vratih in s starejšo občanko začel pogovor ter jo zamotil s spraševanjem o različnih stvareh. To je izkoristil drugi storilec, ki je vstopil v hišo in jo začel pregledovati, ko ga je lastnica zalotila. Po dejanju so s kraja pobegnili. V povezavi z dejanjem je bil opažen osebni avtomobil karavan izvedbe ljubljanskega registrskega območja. Lastnica ne pogreša ničesar.

Žrtve drznih tatvin so običajno starejše osebe. Pazite, ko neznanci z vami na domu začnejo pogovor. Neznance držite na razdalji in z njimi ne bodite preveč domači. Lahko jih tudi odslovite. V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo, da vedno zahtevate na vpogled osebni dokument ali delovni nalog. V primeru drznih tatvin vas bodo vedno poskušali tudi zvabiti stran od vhoda v hišo. Ne pustite se zavesti.

Vzemite njihove kontaktne podatke in ponudbo v miru in na samem preverite, njim pa morebiti odgovorite, da jih boste o vsem obvestili. Ob tem bodite pozorni na videz teh oseb, na njihova oblačila, govor, posebnosti ter vozilo s katerim so se pripeljali - znamko, barvo, tip in registrsko številko. Sumljiva ravnanja takoj prijavite na interventno številko policije 113.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.