Veseli december zapeljal tudi tovornjakarja – na mejnem prehodu je krepko napihal

foto: Policija foto: Policija

Policisti  PU  Novo  mesto  so intervenirali v 57-ih nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje  stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Policisti  PP  Krško  so bili 11. 12. v jutranjih urah obveščeni o prometni nesreči  v  Krškem.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega  avtomobila  na  prehodu  za pešce trčil v 18-letnega pešca, ki je pravilno  prečkal cesto. Lažje poškodovanemu pešcu je voznik nudil pomoč in ga  odpeljal  v  zdravstveni  dom,  kjer  so  mu  oskrbeli lažje poškodbe. Policisti  bodo  zoper  voznika  zaradi  kršitev cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Policisti Postaje mejne policije Metlika so danes dopoldne  na vstopu v Slovenijo kontrolirali voznika tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je bil zoper voznika odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola. Ugotovljeno je bilo, da je imel voznik  v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.