V nesreči na cesti Radovljica-Lesce umrl motorist

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Pixabay foto: Pixabay

V prometni nesreči, ki je se danes ob 14.45 zgodila na regionalni cesti Radovljica-Lesce, je umrl motorist. Okoliščine kažejo, da je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje padel in med drsenjem po tleh s telesom zadel avtomobil. Umrl je na kraju nesreče, so sporočili iz policije.

 

Gre za 11. smrtno žrtev na Gorenjskem letos. Lani je v vsem letu umrlo sedem udeležencev, so zapisali v Policijski upravi Kranj in udeležence v prometu pozvali, naj bodo previdni in naj motorna kolesa pospravijo do naslednje motoristične sezone, saj da sedaj razmere niso več ustrezne.

V policiji so dodali, da kot najpogostejši vzrok za najtežje nesreče že vrsto let izstopa neprilagojena hitrost, bodisi kot samostojen razlog ali v kombinaciji z drugimi nevarnimi dejavniki pri vožnji, kot so izsiljevanja prednosti, nepravilna stran in smer vožnje, prehitevanja, zato so pozvali k vožnji s prilagojeno hitrostjo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.